dimarts, 7 de maig de 2013

No a la LOMCE

La LOMCE, després de totes les retallades que ha sofert l'ensenyament, és un nou atac que afavoreix la privatització, atempta greument contra la qualitat de l'ensenyament públic i en català: és una càrrega de profunditat contra un model -la immersió lingüística- que funciona amb èxit des de fa 30 anys.

Pel que fa al professorat, la reducció dels salaris, l'eliminació de pagues extres, la destrucció de llocs de treball, l'acomiadament del personal interí, la penalització de les baixes mèdiques, l'increment de l'horari lectiu, l'augment de ràtios, perjudicarà les condicions laborals al sector i, de retruc, farà baixar la qualitat de l'ensenyament.

La LOMCE és el resultat d'un procés profundament antidemocràtic i un atemptat contra els drets i la dignitat dels docents perquè dirigeix els currículums i elimina els continguts de la nostra realitat nacional, reduint la presència del català i fomentant l'autoritat dels directors convertint-los en instruments de defensa d'interessos de l'administració educativa. Discrimina i jerarquitza al professorat.

La LOMCE és un atemptat contra els drets i la dignitat de l'alumnat perquè els sotmet a proves externes uniformes, exclou i segrega als més desafavorits, desatén la diversitat i selecciona prematurament, limitant el dret a conèixer i expressar-se el la seva llengua i la seva realitat nacional. Adoctrina i instrueix en el dogmatisme i no en la racionalitat crítica.

La LOMCE és un atemptat contra els drets i la dignitat de tothom perquè atempta contra la igualtat d'oportunitats i contra la cohesió social. Tracta a l'ensenyament com si fos una mercaderia i pretén fer recaure sobre la societat catalana el cost econòmic de la implantació del nou sistema.

No podem permetre aquest atemptat contra l'educació que és el pilar d'una societat que vol avançar.

És per això que fem una crida al professorat, alumnat i a tota la comunitat educativa a secundar la vaga del proper dijous 9 de maig. A Barcelona, la convocatòria de la manifestació és a les 12.30 hores a la Plaça Universitat.

Sindicalització, organització, mobilització!

Intersindical-CSC
06 de maig de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada